Implantatie bloeden

Implantatiebloeden is een van de vroege tekens en symptomen van zwangerschap. Implantatiebloedingen zijn bloedingen uit de vagina.
Het lijkt op het gebruikelijke bloed dat tijdens de menstruatieperiode wordt ontladen. Het heeft een lichte roze of een bruin kleurde bloed. Ook al is implantatie bloeden een van de gemakkelijkste wegen zwangerschap te bespeuren, zo wordt het door alle zwangere vrouwen niet ervaren.
Het is geschat dat enkel een derde van de zogezegde moeders dit symptoom ervaart. Implantatiebloeden gebeurt wanneer het bevruchte ei in de baarmoeder is geïmplanteerd. Het gebeurt over het algemeen binnen 6 tot 12 dagen na het proces van de ovulatie.

Implantatiebloeden is niets dan slechts een deel van de zwangerschapsymptomen en is het laatste ding waar je je zorgen over zou moeten maken. Echter wanneer implantatie bloeden een ongemak blijft is overleg met de dokter nodig, zeker wanneer je ook krampen en rugpijn hebt. Om je zwangerschap te bevestigen kan je het beste voor een zwangerschapstest gaan. Een van het populaire en de gemakkelijkste tests bevatte de controle van de hoeveelheid Chorionic Gonadotropin in de urine.

Het Gonadotropin hormoon wordt door de placenta afgescheiden die door de implantatie van het gebevruchte ei in de voering van de baarmoeder wordt gevolgd.


Als een vrouw zwanger is, is de hoeveel van de humaan choriongonadotrofine (hCG) in haar bloed ongeveer 25 mIU op 10 DPO (Dagen Afgelopen Ovulatie), 50 mIU op 12 DPO, 100 mIU op ongeveer 14 dagen DPO.
Bloedonderzoek kan zwangerschap waarnemen zo laag als tussen de 5 en 10 mIU / hCG, maar met het niveau van 5 mIU, een bevestiging van de zwangerschap kan niet worden gedaan zonder het risico van een “vals positief”, want zo’n laag niveau van humaan choriongonadotrofine (hCG) kan aanwezig zijn zonder zwangerschap.

top