Crèche

In dit artikel vind je informatie over de crèche:

1. Wat is een crèche?

2. Goed of slecht?

3. Wat is een goede crèche?

4. Afscheid crèche

5. Kosten crèche

6. Crèche Amsterdam

7. Crèche Rotterdam

8. Crèche Den Haag

9. Crèche Utrecht

Wat is een crèche?

De betekenis van een crèche is hetzelfde als de kinderopvang of kinderdagverblijf. Als je werkt heb je soms geen tijd om voor je kinderen te zorgen. Buitenshuis is er dan een aangewezen plek/gebouw waar je je kinderen heen kunt brengen. Er wordt dan op je kinderen gepast terwijl je weg bent.

Goed of slecht?

Of je kind brengen naar de crèche goed of slecht is dat is lastig te zeggen. Het heeft zijn voor- en nadelen. Je kind naar een opvangadres brengen zal in ieder geval in de meeste gevallen niet meer gedragsproblemen veroorzaken. Het kan wel dat het kind zich drukker gaat gedragen, ook zal een deel van zijn ontwikkeling buitenshuis plaatsvinden. Kinderen die bij een goede crèche worden verzorgd blijken een betere taalontwikkeling en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Wat is een goede crèche?

Een goede crèche moet voldoende aandacht aan je kind kunnen besteden. Ook moeten ze aandacht besteden aan de taalontwikkeling. Bijvoorbeeld het lezen van een boekje met je kind. Het is ook belangrijk dat er andere kinderen zijn waar je kind het goed mee kan vinden zodat zijn sociale vaardigheden goed worden ontwikkelt. Ga altijd eerst een keer zelf langs bij een crèche in de buurt en maak kennis met het personeel en krijg een indruk van wat ze doen en het gebouw.

Afscheid crèche

Het is belangrijk je kind niet langdurig in een crèche op te vangen. Op een gegeven moment zal je dus afscheid moeten nemen. Dit kan soms een moeilijke beslissing zijn. Ook omdat je misschien minder bent gaan werken of omdat opa en oma meer tijd met je kind willen doorbrengen.
Een leuke traktatie is natuurlijk altijd leuk voor het personeel. Een leuk afscheidscadeau is bonbons of een bos bloemen.

Kosten crèche

De kosten van de crèche zijn niet overal hetzelfde. Vaak wordt een tarief gehanteerd van ongeveer 6 euro per uur. Je kunt daarnaast in aanmelding komen voor kinderopvangtoeslag.

Crèche Amsterdam

In Amsterdam zijn meer dan 500 crèches. Voor de adressen verwijzen we je naar De Telefoongids.

Crèche Rotterdam

In Rotterdam zijn meer dan 300 crèches. Voor de adressen verwijzen we je naar De Telefoongids.

Crèche Den Haag

In Den Haag zijn meer dan 400 crèches. Voor de adressen verwijzen we je naar De Telefoongids.

Crèche Utrecht

In Utrecht zijn meer dan 400 crèches. Voor de adressen verwijzen we je naar De Telefoongids.

top